10/19/2010

Kahvaltıya Yeşil Kabaklı Kaygana Tarifi




Şöyle biraz güneye inelim. Evet, biraz daha.. Karadenizi gördük değil mi? Hıh, hemen karşı kıyıda bizim güzel memleketimiz başlıyor. Eşsiz kültürümüz, muhteşem tarihin yazıldığı o topraklar işte karşınızda. Güzelim köy insanlarının sakince ikamet ettiği, huzuruyla insanı şehirden soğutan bir havası olan Karadeniz.. Ve o yöreye ait : Kaygana Tarifi.

Bu tarifi denedim deneyeli müptelası oldum. Sizler içeriği okuyunca "bu bildiğimiz krep" mi dersiniz yoksa bazı yörelerdeki "akıtma"ya mı benzetirsiniz bilmem. Yeşil kabağın verdiği o hafif ıslaklık kayganayı daha lezzetli kılıyor. Arzuya göre dereotu kıyılıp lezzeti en üst seviyeye çıkartabiliriz (:
Marmelad gibi tatlı bir şeylerle tüketmek isterseniz dereotunu katmayın.


Malzemeleri:

1 adet yeşil kabak
2 yumurta
1 su bardağı süt
½ çay kaşığı karbonat
Tuz
Un
*istenirse (1 yemek kaşığı kadar kıyılmış dereotu)

Yumurtaları bir kapta telle çırpalım, sütü ilave edelim. Kabağın kabuğunu kazıyıp, rendenin ince tarafı ile rendeleyelim. Tuz, karbonat ve yeterince unu da ekleyerek krep kıvamında hamur elde edelim.
Teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağı döküp henüz kızmamışken hamurdan ince bir kat döküp pişirelim, iki tarafında eşit pişmesine özen gösterelim. Hamuru tavaya her alışımızda sıvıyağı unutmayalım, yağın az olması hamurun yer yer kızarıp kalan kısmının iyi pişmemesine sebep olacaktır. Misal: Yukardaki fotoğraf:) Sıcak sıcak servis yapalım. Âfiyet ola efendim.

1 yorum:

MiNeL Mine dedi ki...

hımmm mücver tarzında galiba..
ellerine sağlık elifim seni mutfakta görmek güzel :))

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template