1/27/2011

Tahin Helvalı Kurabiye




 Gafletle, öfkeyle hazırlanan yemekte bereket yoktur,buyuruyor Şâh-ı Nakşibend (kuddise sirruhu)
Ev hanımlığı ne kadar ulvî bir meslek öyle değil mi? Sizin pişirdiklerinizle besleniyor ev halkı. Hem madden hem de rûhen. Çünki görünen her nesnenin bir de manevî boyutu vardır. Yediklerimiz de midemizi doyurmakla kalmaz kalbimize tesîr eder. Helal aş, kalb gözünü açtırır; haramı ise kalb gözünü köreltir. Kalblerin hep cilâlı ve bulutsuz! olmasını istiyorsak ne yediğimize ve nasıl pişirdiğimize dikkat etmemiz lâzım gelir.
Mesela abdest alınır yemek pişirmeye başlamadan evvel.. Pişirme esnasında dünyalık şeyler bir süreliğine kenara atılır ve kalb zikirle meşgul olursa bu yemeğin bereketini düşünebiliyor musunuz? İşte hem pişirene hem de yiyene gerçekten âfiyet verebilecek bir yemektir o. "Âfiyet, şifâ olsun!" deyimlerimiz o zaman yerini bulur. Rabbim bize nasib eylesin.

Tahin helvalı kurabiye fikri bende, aldığım helvanın yenmeyecek derecede tatlı çıkmasından sonra başladı. Helvayı bırakın, sanki küp küp şekerleri löp löp ağzınıza atıp eritiyorsunuz hissi veriyordu. Bu helvayı çöpe atmak yerine nasıl değerlendirebilirim diye araştırırken kurabiye tarifi çıktı karşıma. Çok memnun oldum. Oldukça gevrek ve lezzetli bir kurabiye oldu. Yalnız tahin helvası olmalı muhakkak. Hatırlarsanız, bir ara fıstık ezmesiyle kurabiye hazırlamıştım, onun tadı da buna çok benziyordu. Göz gezdirmek isterseniz bir tıklayın derim:)

Tarif için gerekenler:
200 gram tereyağı veya margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
100 gram tahin helvası, ezilmiş
Aldığı kadar un

Evet, çok basit. Tümünü bir kapta karıştırıp yeterince un ilavesiyle orta kıvamda bir hamur yoğuralım. Üzerlerine çizikler atıp 160 derece fırına verelim. 20 dk içinde hazırrr..!

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hiç denemedim ama kurabiye harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Cafe Pepela dedi ki...

Es-Selamu Aleyküm.
Halis dualarınıza gönülden 'amin'
Ne güzel yazmışsınız,maşaAllah!
Kurabiyeler de lokum olmuş üstüne, nefis görünüyor.Dost kahvesi ve tatlı bir muhabbet eşliğinde harika olurdu şimdi:)
Ellerinize sağlık.Selametle kalınız..

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template