4/02/2011

Haşhaşlı Revâni Tarifi



Haşhaşlı Revâni Tarifi


keki için gerekenler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pkt vanilya
- 3-4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi veya toz haşhaş

şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su

Fırını 170 derecede ısınmaya bırakalım.
Çırpma kabına şeker ile yumurtaları alıp çırpmaya başlayalım.
Kalan malzemeleri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Hamuru yağladığımız dikdörtgen fırın kabına boşaltalım.
Isınmış olan fırında üzeri altın sarısına dönünceye dek pişirelim.

şerbeti için su ile şekeri kaynatalım. Ilımaya bırakalım.
Fırından çıkan sıcak keki de az ılıttıktan sonra dilimlere keselim.
Şerbetini döküp dinlenmeye alalım.
Hindistan cevizi ve fıstık tozuyla süsleyebiliriz.
âfiyet olsun :)

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize emeklerinize saglik cok güzel tarifler harika bir bilogunuz var.Revani nefis görünüyor sanirim sari hashas kullandiniz afiyetler olsun .
Hayirli aksamlar güzel bir hafta sonu diliyorum sevgiler .

Elif Damla dedi ki...

düşünceleriniz için çok teşekkür ederim:)
göründüğündn daha nefistir kendileri:)
hayırla kalınız
selametle

Unknown dedi ki...

Çok severim revaniyi ama haşhaşla hiç denemedim şimdiye kadar.

Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Elif Damla dedi ki...

hoşgelmişsiniz :)
haşhaşlı mutlaka denemelisiniz.
revani sevmeyene sevdiren bir tarif.
huzurlu bir haftasonu diliyorum,
selam ile

mutfagabuyrun dedi ki...

çok kezzetli görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template