9/16/2012

Eylül'e Güzelleme ve Yeni Çıkan Tarifler


Son zamanlarda başıma gelen en güzel olay ablamın İstanbul'a gelmesi oldu.. Tanışmamız nasıl oldu, nasıl buralara geldik biraz karalamak istiyorum..

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, pireler berber, develer tellâl iken benim de yolum bir siteye düşmüş iken..  O sitede gezinir dururken birine kaydı gönlüm, birine bağlandım. Onun da kalbi ısınmış olacak ki ordan burdan sohbete başladık biz.. Gel zaman git zaman Rabbim buluşturmakla kalmayıp bizi birbirimize sevgi ile öyle bir düğümledi ki.. Ayrılamaz olduk. Duâlarda eksik bırakmaz olduk birbirimizi.. O bana bir abla, bir cân, bir sırdaş oldu ben ona bir kardeş oldum belki de daha fazlası..



O zaman Rusya'da yaşadığımdan mesafe sebebiyle ifade edemedik hislerimizi belki. Ama ben arada İstanbul'a gelip gittikçe hep kapımda ablamdan bir paket buldum. En güzel dileklerle, özenle kendi elleriyle hazırladığı kıymet dolu paketler.. Hatta benim İstanbul'a olan düşkünlüğümü bildiğinden İstanbul temalı hediyeler seçer ve bu beni çok duygulandırırdı.

Yıllarca birbirimizi görmenin hasretindeydik, "gözden ırak, gönülden ırak" deyimini hiç yaşamadık. O Mevlânâlar diyârında bir Mevlana idi, ben de hasretinde kavrulan bir Şems.. Sevgi ipiyle dikilen dikiş hiç sökülmezmiş derler, öyleydi de.

Tanışmamızın 5. yılına rastlayan günlerinde ablamın İstanbul'a geldiği haberi aldım. VuSLaT'tı beklediğimiz ve kavuşacaktık demek ki.. Ah keşke her umduğumuzla kavuşabilseydik. Ama o zaman imtihan olmazdı değil mi? Evet, ablam geldi. Buluşma mekânımızı belirledikten sonra buluşmamız gerçekleşti. Beni hiç görmemiş olmasına rağmen, o kocaman meydanda bankta onu bekleyen kardeşcağızını hemen tanıdı uzaktan.. Hemen gittim yanına, kucaklaştık sıkı sıkı. Kelimeler boğuldu içimde sanki, ağzımı açıp da duygularımı dile getiremedim..

   


Dakikalar hiç olmadığı kadar sür'atle birbirini kovaladı, bize inat. Göz açıp kapanıncaya kadar vakit geldi ve tekrar görüşme duâlarıyla ayrıldık birbirimizden. Rabbim! Sevmek güzel, sevilmek daha güzel. Sevmeyi bu denli güzel yaratan Sen, kim bilir ondan ne kadar güzelsin!

Örnek aldığımız insanlar bizi ne kadar da şekillendiriyorlar fark ettiniz mi. Yaşamımızı, dileklerimizi, alışkanlıklarımızı ve dahî dualarımızı.. Ben onunla tanıştığımdan beri bendeki değişimin farkındayım ve hiç kuşkusuz onun sayesinde yazabiliyorum, açılabiliyorum, hislerimi ifade etmede çekingenliğim kalmıyor.

Var'olasın ablacan. Umarım bu dostluk, ve O'nun yolundaki tüm dostluklar bakiliğe kavuşup ahirette de devam eder. Ve orada sadece güzellik, selâmet ve sefâ.. Böyle ebedi dostluğu yudum yudum içir bizlere Rabbim! âmin.

Ve tariflere geçiyorum.




Bol Ekşili Kısır

Bu kısır başka kısır efendim :)

Yiyenleri adeta mest eden, kıvamıyla ve ekşi aromasıyla damaklardaki yerini bulan bir tarif..

Nar Ekşili Kısır:
2 su bardağı köftelik ince bulgur
2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
yarım demet taze soğan
yarım demet maydanoz
10 yaprak kıvırcık (tercihen)

İnce bulguru sudan geçirelim. Süzelim. Ilık suyu ve tuzunu ekleyip üzerini örtelim. Bulgur yumuşacık olup şişince salçaları ve baharatlar ile sıvıyağı da ilave edelim, elimizle yoğuralım. Taze soğanı, maydanozu ve varsa kıvırcığı ince doğrayalım kısıra ekleyelim ezmeden yoğurmaya devam edelim. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis tabağına koyup ikram edebiliriz.


Prenses Muffinler

2 adet yumurta

200 gr tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı krema
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao (2-3 yemek kaşığı)
Yeterince un 

Tereyağı ile şekeri iyice çırpıp yumurtaları ekleyelim. Kremayı ve kalan malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edelim. Kalıplara koyup önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Çok pişmemesine özen gösterelim. Keke batırdığımız kürdan temiz çıktığı an fırında alalım. Kekin fazladan fırında kalması kurumasına ve sertleşmesine sebep oluyor. Özellikle bu tarif için kek piştiği an fırından alınmalı. Böylece içi yumuşacık ve brownie kıvamında kalıyor.
Üzeri için; 1 paket AFIA marka helal krem şanti, 1 su bardağı soğuk sütü çırpalım. Krema sıkma torbasına doldurup keklerimizin üzerini süsleyelim. Süslemede frambuazlı damla çikolata kullandım. Çikolataya çok yakıştı...

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle efendim. Tarifleri deneme niyetinde olanlara kolay gelsin diyerek

güzel bir duâyla kapanışı yapalım inşaallah..

Ey Allâh'ım! Bana uzun ömür, beden sıhhati, gönül selâmeti, güzel âfiyet, geniş rızık, emniyet, boş vakit, zâlimlerin elinden kurtuluş, insanlara ihtiyaçsızlık, ilimler ve marifetler ve özellikle Kuranı Kerim hakkında anlayış, imânın devâmı, imânın lezzeti, bütün hallerimi kaplayan bir afiyet, peygamberim Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem'e uymayı ve kıyamet gününe kadar O'nun dininde kalmayı bağışla. Ey acıyanların en acıyıcısı! Rahmetinle duâmı kabul eyle! Âmin.

1 yorum:

efla_hatun dedi ki...

oburcanım , ben seni çok seviyorum <3
Rabbim'de sevsin inş..

yüreciğine sağlık..
ellerine sağlık..
bigünde kısır yaparız ha :) kapıyı araladık RABBİMİN izniyle :)

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template