pandispanya malzemeleri:
5 yumurta
1 ½ su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
½ su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fırını 180’C ye getirin.
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp kar beyaz olana dek çırpın.
Sonra sıvıyağ ekleyin
Kuru malzemeleri (un kabartma tozu vanilya) karıştırıp süzgeçten geçirin.
Hepsini tahta bir kaşıkla karıştırın ve kalıba dökün.
Fırına verin.
Fırından çıkan kek soğuyunca enlemesine ikiye kesilir.
Kekin arası ve üstü krema ile kaplanır.
Süslemesi için: Rulokat kullanabilirsiniz veya çikolatayı benmari usülü eritip hamur torbasından şekilli olarak geçirebilirsiniz.5 dk buzlukta kalması yeterli olacaktır.
Kreması için: 1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
100 gr benmari eritilmiş bitter çikolata
veya: 100 gr bitter çikolata (benmari eritilmiş)
1 su bardağı (200 gr) sıvı kremayı çırpıp çikolatalı bir krema elde edebiliriz
1 yorum:
bu cok iLginc bisey,ama harika göRünüyo..annen oLmak isteRdim kuzen:))
Yorum Gönder