6/10/2007

Geleneksel Perde Pilavı

2 su bardağı pirinç (ılık suda 2 saat bekletilirse sonuç daha iyi olur)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı üzüm
1 bütün piliç eti (haşlanmış)
2 ½ su bardağı piliç suyu (yani pilici haşladığınız su)
3 .orba kaşığı tarçın
tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatlar..

Çam fıstığı sıvıyağda pembeleştirilir. 2 su bardağı pirinç eklenir ve birkaç kere çevrilir.
Sıcak piliç suyu konup önce harlı sonra hafif ateşte pişirilir. 20 dk kapak açılmadan demlendirilir. Küçük parçalara ayrılmış piliç eti ve baharatlar pilava eklenir, dikkatlice karıştırılır.

Hamuru için: 125 gr margarin
2 yumurta
1 ½ çay kaşığı tuz
2 ½ su bardağı un

Margarin, yumurta ve tuz elle karıştırılır. Un eklenip güzelce yoğurulur. Merdane ile 3-4 cm kalınlığında açılır. Hamur, ağzı geniş bir bardakla kesilir ve çok az daha açılır böylece kalıplara büyük gelecek ve üstünü de kaplayabilecek. Muffin kalıplarına yerleştirilir. İç pilav hazırlanan kalıplara boşaltılır ve sarkan hamurlar üstüne kapatılır. Orta hararetli fırında üstü pembeleşene dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template