11/07/2007
Çilekli Pasta
*pandispanya malzemeleri:
-4 yumurta
-2 su bardağı un
-Yarım su bardağı nişasta
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Yumurtaları ve tozşekeri ve vanilyayı kar haline gelene kadar çırpalım.
Unu ve nişastayı eleyip ve karışıma ekleyelim. Tahta bir kaşıkla karıştıralım. Kek kalıbına boşaltalım ve 180' fırında hafif pembeleşene dek pişirelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Eğer 1 gece bekletirsek sonuç daha iyi olur..
*puding malzemeleri :
-2 yemek kaşığı un
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1 çay bardağı tozşeker
-1 paket vanilya
-50 gr margarin
Margarin hariç tüm malzemeleri çırpıcıyla çırpıp ocağa alalım.
Koyulaşınca altını kapatıp ve ılınınca margarini ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
Keki ortasından ikiye keselim. Kekin arasına sonra da üstüne pudingi yayalım.
*Üst süslemesi için:
-300 gr çilek (taze veya dondurulmuş)
-1 paket meyveli jöle (jölenin çeşidi isteğinize bağlı)
Puding yaydığınız pastanın yüzeyine çilekleri yerleştirelim.
Diğer kenarda jöleyi tarifine göre hazırlayalım. Çileklerin üstüne jöleyi dökelim.
İstersek krem şantiyle süsleyebiliriz. Pastayı dolapta en az 3 saat bekletelim.Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
harika görünüyooo!bi ara yapim de artık merveylen yeris :P
VALLA ACAYİP CANIM ÇEKTİ.HEMEN YAPTIM VE HARİKULADE BİŞEY OLDU.İNANILMAZ GÜZELLL.TAVSİYE EDİYORUM.TEŞEKKÜRLER BLOGÇU KARDEŞ
Yorum Gönder