6/10/2007
Makarnalı Kolay Lazanya
1 paket makarna (çubuk, fiyonk hi. fark etmez)
50 gr sucuk
30 gr salam
50 gr kaşar peyniri
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Isıya dayanıklı bir borcama alın. Üzerine salam sucuk serpin. Diğer yanda hazırladığınız beşamel sosu üzerine dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri yayın ve 200'C fırında üstü nar gibi kızarana dek pişirin.
beşamel sosu için:
3 çorba kaşığı yağ
6 çorba kaşığı elenmiş un
2 su bardağı süt
Yağı teflon tencerede hafif ateşte eritin. Unu ilave edip, karıştırın. Birkaç dakika, yine hafif ateşte, rengi değişmeden pişirin. Isıtılmış sütü azar azar ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder