6/10/2007

Taraftar Pastası











Pandispanyası için;

  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 1/2 su bardağı un
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
Fırını 180'C ye ayarlayın.
Şeker ve yumurtaları iyice kabarana kadar çırpın.
Kuru malzemeleri ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırmaya başlayın.
Dikdörtgen büyükçe bir kalıba dökün ve fırına verin.
Hafif kızarına fırından alıp soğumaya bırakın.
Bu aşamada pastanıza bir şekil vermeniz gerek. Ben kardeşimin yoğun ilgisi üzerine futbol forması tercih ettim ama siz aklınıza gelebilecek her türlü şekli bir bıçak yardımıyla şekillendirebilirsiniz.


İç pudingi için;
  • 2 su bardağı süt ( ben 1 bardak süt, 1 bardak su kullandım daha hafif oluyor)
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1/2 paket vanilya
Tüm malzemeleri bir tencereye koyup ocağa alın.
Devamlı karıştırarak puding kıvamına gelene dek pişirin.
İsterseniz koyulaşınca içine 50 gr kadar margarin koyabilirsiniz daha berrak olmasını sağlar.
Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Diğer yanda 300 gr kadar çileği güzelce yıkayıp püre yapın. Pudingin içine ekleyin.
Soğumuş kekinizi yatay olarak ikiye kesin ve arasına pudinginizi dökün. Kekin üst kapağını kapatın.



Dış süslemesi

Şimdi kekin süslemesi için 2 paket krem şanti kullanabilirsiniz. Tarifine göre hazırlayın ve istediğiniz gıda boyalarıyla renklendirin. Pastanızı bu şantiyle tamamen kaplayın. Pastanız hazır.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template