6/29/2007
Reçelli Tart
hamuru için:
125 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Aldığı kadar un
üstü için:
100 gr reçel (çilek, böğürtlen ya da vişne)
Margarini eritip bir kaba alın. Pudra şekeriyle iyice karıştırın ve düğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Ele yapışmayacak bir hal alınca hamurdan bir parça kenara ayırın (üstüne kullanmak için) tart kalıbına serin. Üzerine reçeli güzelce yayın ve ayırdığınız tart hamurunu şeritler halinde keserek en üste dizin. Orta hararetli fırında pembeleşince çıkarın.
not: Bu tart saklama kabına 5 gün kadar saklanabilir. Ama yine de taze yemekte fayda var =)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder