Yarım taban çikolatalı pasta tabanı (sertleşmiş)
50 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı süt (yeterli gelmezse arttırabilrsiniz)
çekilmiş fındık
Pasta tabanını bir tabağa alıp elimizle ufalıyoruz. Diğer yanda çikolatayı benmari usulü eritip kaba ekliyoruz. Fındık, kakao ve sütümüzü ekleyip yoğuruyoruz. Kıvam ele yapışmayacak derece sert ve ağızda dağılacak şekilde yumuşak olmalı.
Hamurdan parçalar kopardıktan sonra bunları elimizde yuvarlıyoruz. (Topçukları bandırmak için file fındık, çam fıstığı, hindistan cevizi, damla çikolata vs olabilir.) Bandırıp servis tabağına alıyoruz.
50 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı süt (yeterli gelmezse arttırabilrsiniz)
çekilmiş fındık
Pasta tabanını bir tabağa alıp elimizle ufalıyoruz. Diğer yanda çikolatayı benmari usulü eritip kaba ekliyoruz. Fındık, kakao ve sütümüzü ekleyip yoğuruyoruz. Kıvam ele yapışmayacak derece sert ve ağızda dağılacak şekilde yumuşak olmalı.
Hamurdan parçalar kopardıktan sonra bunları elimizde yuvarlıyoruz. (Topçukları bandırmak için file fındık, çam fıstığı, hindistan cevizi, damla çikolata vs olabilir.) Bandırıp servis tabağına alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder