8/29/2007

Meyveli Pasta


  
  
23-24 cmlik pandispanya için

4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

1. Yumurta ve şekerleri iyice çırpıyoruz. Vanilyayı ekliyoruz diğer malzemeleri ise eleyip koyuyoruz. Hepsini kısa bir süre çırpıp kalıba boşaltıyoruz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırına veriyoruz.

23-24 cmlik kakaolu pandispanya için
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik esmer şeker (veya normal şeker)
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao

2. Yumurta ve şekeri 2 dk çırpıyoruz. Un ile kakaoyu ekleyip biraz çırpıyoruz ve fırına veriyoruz.

Arası için puding
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
yarım su bardağı böğürtlen ya da vişne

3. Böğürtlen (veya vişne) hariç tüm puding malzemelerini tencereye koyup karıştırıyoruz daha sonra ocağa koyuyoruz ve koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvama gelince böğürtlenleri ekleyip karıştırıyoruz ve pudingimiz hazır.

En üst kaplama için
1 paket krem santi
1 su bardağı soğuk süt

4. Toz krem şantiyle sütü mikserle 3 dk çırpıyoruz.

Süslemek için : 1 adet kivi, birkaç dilim ananas, 2 adet şeftali

Kekleri ıslatmak için: 1,5 su bardağı meyve suyu

5. Kivi ve ananasın kabuklarını soyup dilimliyoruz. (Konserve ananas daha pratik olur hatta dilimli alırsanız zahmet çekmezsiniz:)
Şeftalileri su dolu bir tencereyle kaynaması için ocağa koyuyoruz. Kaynayınca sudan çıkartıp kabuklarını soyuyoruz ve dilimliyoruz.




Yerleştirme aşaması
Pişen sade pandispanyayı enlemesine ikiye kesiyoruz. Sonuç olarak iki adet kakaolu ama bir adet sade pandispanya elde ediyouz. Sade pandispanyayı kaba ya da tepsiye yerleştiriyoruz. Üstüne meyve suyunu serpiyoruz ve böğürtlenli pudingin yarısını yayıyoruz, üstüne kakaolu pandispanyayı yerleştirip ıslatıyoruz ve pudingin hepsini sürüyoruz. En son sade pandispanyayı da üstlerine yerleştirerek 3. katı tamamlamış oluyoruz. Kekini ıslatıp bu sefer krem şantiyi üzerine güzelce yayıyoruz, pastanın kenarlarını da sıvıyoruz. Dilimlediğimiz kivi, ananas ve şeftali ile pastamızı donatıyoruz.
Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template