*Gerekli malzemeler*
3 adet elma
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt (ben yarısını su koydum)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
50 gr oda ısısında margarin
1 çay bardağı nişasta
2 su bardağı un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
*Yapılışı*
1. Fırın 180 dereceye ayarlanır.
2. Elmaların kabukları soyulur. 2 tanesi rendelenir, 1 tanesi ince ince dilimlenir.
3. Yumurtalar ve şeker iyice çırpılıp süt, zeytinyağı, margarin, vanilya eklenir.
4. Kuru malzemeler (un, kabartma tozu, nişasta, tarçın) elekten geçirilerek diğer
malzemelerle karıştırılır. Son olarak 2 adet rendelenmiş elmalar ve ceviz hamura eklenir.
5. Yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır. Üstüne ince dilimlenmiş elmalar batırılır ve
fırına verilir.
3 adet elma
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt (ben yarısını su koydum)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
50 gr oda ısısında margarin
1 çay bardağı nişasta
2 su bardağı un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
*Yapılışı*
1. Fırın 180 dereceye ayarlanır.
2. Elmaların kabukları soyulur. 2 tanesi rendelenir, 1 tanesi ince ince dilimlenir.
3. Yumurtalar ve şeker iyice çırpılıp süt, zeytinyağı, margarin, vanilya eklenir.
4. Kuru malzemeler (un, kabartma tozu, nişasta, tarçın) elekten geçirilerek diğer
malzemelerle karıştırılır. Son olarak 2 adet rendelenmiş elmalar ve ceviz hamura eklenir.
5. Yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır. Üstüne ince dilimlenmiş elmalar batırılır ve
fırına verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder