8/07/2007

Fındıklı Krakerli Pasta



Bu görmüş olduğunuz pastayı yemek nasip olmadı çünkü hazırlayıp buzdolabına yerleştirme faslında tabağıyla yere düşüp paramparça oldu tabi benim sinirler de öyle. Napalım kısmet değilmiş bugün aynısından yaptım ama yumurta miktarıyla oynayınca bu kadar güzel tutturamadım :(
 

pandispanya için
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
50 gr nişasta
1 1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

pandispanyayı ıslatmak için 1,5 su bardağı sütün içine 1 tatlı kaşığı granül kahve döküp keklerinizi ıslatabilirsiniz.

çikolatalı puding için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
50 gr margarin

üzeri için
bir avuç fındık
çubuk kraker

Fırını 170 dereceye ayarlayalım.
pandispanya için yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp yaklaşık 2 dk çırpalım. Vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu ve nişastayı da eleyerek
kabımıza dahil edelim. Bir süre tahta kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış 22cm kek kalıbına hamurumuzu döküp fırında pişirelim.

Pudingi yapmak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye alıp önce çırpma teliyle karıştıralım. Ardından tencereyi ocağa alalım ve koyulaşana kadar pişirelim. Kıvama gelince içine margarini bırakalım ve ocağın altını kapatalım.

Pişen pandispanyayı enlemesine 3 e keselim ve aralarını ıslatarak pudingimizi yayalım. En üst katı çubuk kraker ve fındık ile süsleyelim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hadi canimm nasil dusurdun guzelim pastayii:))))

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template