8/05/2007

Pizzza





Hamuru için
350 gr un
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt ya da su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

sosu için
yarım orta boy domates
½ su bardağı ketçap
1 çorba kaşığı domates salçası (biber salçası daha lezzetli yapar)
biraz tuz

üstü için
salam-sosis-sucuk-yeşil biber-zeytin-kaşar peyniri


Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açıyoruz. Mayayı, şekeri ve ılık sütü/suyu havuzun içerisine alıyoruz ve havuzun kenarlarına tuzu serpiyoruz. Mayayı sütün/suyun içinde çözdürdükten sonra un dahil kaptaki tüm malzemeleri yoğurmaya başlıyoruz.
Kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra eğer yumuşak ise bir miktar un, sert ise biraz ılık süt/su ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olmasını sağlıyoruz. Kabın üstünü nemli bezle örtüp ılık ortamda bir saat bekletiyoruz. Dinlenen hamuru tepsiye veya büyükçe bir pişirme kabının içine alıyoruz.(Ben büyük çember kalıp kullandım)


Sosu için yarım domatesi rendeliyoruz ve ketçap, salça, tuz ile karıştırıyoruz. Tepsiye yaydığımız pizza hamurunun üstüne hazırladığımız sosu sürüyoruz ve istediğimiz malzemelerle (sosis, sucuk vs) süsleyip en son rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz.. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30dk pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template