8/05/2007
Erikli Gül Kek
2 yumurta
125 gr margarin
125 gr şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
200 gr un (elenmiş)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı süt veya vişne suyu
5-6 adet kırmızı erik
Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz.
İlk önce çırpma kabının içine yumurtaları, margarini ve şekeri alıp mikserle çırpıyoruz. Limon suyunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sonra elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı kaba dahil ediyoruz. 4 yemek kaşığı sütü de ilave edip bir süre çırpıyoruz.
Orta büyüklükte bir kaba (yaklaşık 20-22cm) hamuru döküp, üzerine ince dilimlenmiş erikleri batırıyoruz ve sıcak fırında üstü kızarana dek pişiriyoruz.
Kekimizi fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz, üstüne pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
slm..eline sa�l�k kek harika g�r�n�yor..sevgiler
www.sencansen.blogcu.com
ben bu tarifi daha önde nasıl görmemişim..
erikler bitmeden yapmak lazım...(mine)
Yorum Gönder