9/15/2007

KaZanDibi (VazGeçilmezLerden:)






Gerekli Malzemeler:
-1 litre süt
-60 gram pirinç unu
-1 su bardağı dolusu şeker
-1 paket vanilya
-50 gram margarin

Tepsiye sürmek için:
-5 yemek kaşığı şeker
-Margarin

*Pirinç unu ve nişastayı bir kapta karıştırıp sütün 1 bardağını üzerine ekleyelim ve çırpma teliyle iyice çırpalım.
*Geriye kalan sütü tencereye alıp ocağa koyalım.
*Biraz ılınınca nişastalı sütü ilave edelim ve koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
*Şekerini ilave edip birkaç dakika pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alalım.
*Vanilya ve 50 gram margarinini ekleyelim.
*30-30 cm çapında bir tepsiyi margarinle bol yağlayalım ve üzerine şekeri serpelim.
*Muhallebiyi yavaşça tepsiye dökelim.
*Tepsiyi orta hararetli ocağın üzerine oturtalım ve tepsiyi sık sık çevirelim ki dibindeki şeker kavrulup karamel halini alsın.
*Tepsiyi ocaktan alıp soğuk su ile dolu olan büyükçe bir tepsinin içine oturtalım. (Bu şekilde tatlımız tepsiden kolayca çıkacaktır)
*Tatlı ılıdıktan sonra buzdolabına kaldıralım ve 3-4 saat soğutalım.
*Servis edileceği zaman tatlıyı şeritler halinde keselim ve yanık kısımlar yukarı gelecek şekilde dolayalım.
*Dilerseniz tarçınla süsleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template