9/15/2007

RamaZan SaLaTası





Gereken Malzemeler:
-3 adet orta boy patates
-2 adet büyük boy havuç
-2 adet kırmızı pancar
-1/3 demet dereotu
-Arzu edildiği kadar kornişon turşusu
-1 çay bardağı yoğurt
-1 yemek kaşığı mayonez
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı pulbiber
-tuz

**Patates, havuç ve pancarların kabukları soyulur.
**Patates ve havuçlar ayrı tencerede, pancar ayrı tencerede haşlanır. (çünkü
pancar haşlanırken renk verir.)
**Yoğurt, mayonez ve baharatlar bir kapta karıştırılır. İnce kıyılmış dereotunun
yarısı kaba dahil edilir.(Diğer yarısı üst süslemesi için kullanılacak)
**Haşlanan patates, havuç ve pancarlar küp küp doğranır.
**Servis tabağına alınır, dilimlenmiş kornişon turşusuyla süslenir.
**Önceden hazırlanmış olan yoğurtlu sos üzerine gezdirilir.
**Son olarak kalan dereotu ile de süslenir.




Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template