9/17/2007

Vişneli BOL çikolatalı Brownie





















Gereken Malzemeler:
-170 gram margarin
-80 gr %70 kakaolu bitter çikolata
-4 yumurta (oda ısısında)
-1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker
-2 su bardağı un
-2 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-100 gram dondurulmuş vişne

*Yaklaşık 2 saat önceden vişneyi çözülmesi için bir kaba alıyoruz..
*Fırını 160 dereceye ayarlıyoruz.
*Margarin ve bitter çikolatayı aynı kapta benmari usulü** eritiyoruz.
*Yumurta ve şekeri çırpma kalıbına alıp iyice çırpıyoruz, erimiş olan margarin-çikolata
*Karışımını ekleyip çırpıyoruz. Vanilyayı da ilave ediyoruz.
*Un, kabartma tozu ve kakaoyu elekten geçirerek kaba dahil ediyoruz. Fazla olmamak suretiyle çırpıyoruz.
*Çözülmüş ve suyu çıkmış olan vişneleri hamura ekliyoruz tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz.
(Vişnenin suyu fazla olduğu taktirde hamurunuz da yumuşayacağı için gerekli görürsek bir miktar daha un ekliyoruz.)
*Kare ya da dikdörtgen yağlanmış bir kalıba hamurumuzu boşaltıp ısınmış fırına veriyoruz.
*30dk hiç kapağını açmadan pişmeye bırakıyoruz. Artık piştiğine kanaat getirdiğimizde (yaklaşık 1 saat sonra) keke bir kürdan batırarak pişip pişmediğini anlıyoruz.

**Benmari usulü eritmek: Ağzı dar olan bir tencere veya çaydanlığa bir miktar su koyup kaynamasını bekliyoruz. Üzerine ısıya dayanıklı ve tencerenin içine düşmeyecek büyüklükte bir kap yerleştiriyoruz. Eritilecek olan malzeme (margarin ve bitter çik) kabın içine koyuyoruz ve erimesini bekliyoruz. Tüm malzemeler eriyince karışımın olduğu kabı alıyoruz ve işimize bakıyoruz.








Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template