9/19/2007

Perde Pilavı-2



Aylar önce yaptığım bir perde pilavının tarifini zaten yayınlamıştım. Fakat yeni çektiğim fotoğrafını ayrıntılı tarifiyle birlikte tekrar yayınlamayı uygun gördüm:) Umarım beğenip denersiniz.

Gereken Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç (ılık suda 2 saat bekletilir)
-3 çorba kaşığı sıvıyağ
-4 yemek kaşığı çam fıstığı
-1 avuç badem
-2 çorba kaşığı üzüm
-1 bütün piliç eti (haşlanmış)
-2 ½ su bardağı piliç suyu (pilici haşladığınız su)
-3 çorba kaşığı tarçın
-tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatlar..

Çam fıstığı ve bademlerin bir kısmı sıvıyağda pembeleştirilir.
2 su bardağı pirinç eklenir ve birkaç kere çevrilir.
Sıcak piliç suyu konup önce harlı sonra hafif ateşte pişirilir.
20 dk kapak açılmadan demlendirilir.
Önceden haşlanmış olan piliç ayıklanıp küçük parçalara ayrılır.
Son olarak piliç eti, üzüm ve baharatların tümü pilava eklenir, dikkatlice pirinçler ezilmeden karıştırılır.

Dış hamuru için:
-125 gr margarin
-2 yumurta
-1,5 çay kaşığı tuz
-2,5 su bardağı un

Margarin, yumurta ve tuz bir kapta elle karıştırılır.
Yeterince un eklenip güzelce yoğurulur ve sonra ikiye ayrılır.
Yoğurulan hamur merdane ile 2-3 cm kalınlığında açılır.
Hamur bir kalıbın yanlarını kaplayıp kalıbın kenarlarından sarkacak şekilde döşenir, sonra pilav harcı doldurulur.
Sarkan hamurlar üstüne kapatılır, diğer açılmış halde bekleyen hamur ile üstü örtülür.
Hamura süs maksatlı bademler batırılır
Orta hararetli fırında üstü pembeleşene dek pişirilir.




1 yorum:

YESIMLI TARIFLER dedi ki...

oh oh ne güzel 2. perdeyi açmışın bravo ne diyim
ama ben yanına şu Booooool çikolatalı kekden de alsam
ellerine sağlık

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template