Gerekli Malzemeler:
- 6 yumurta (oda ısısında)
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- 4 çorba kaşığı yoğurt
• Fırını 180 dereceye ayarlayıp iki tane 20 cm lik kek kalıbını yağlıyoruz.
• Yumurtaları, vanilyayı ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.
• Un, kabartma tozu, kakaoyu elekten geçirip diğer malzemelerle karıştırıyoruz.
• Son olarak yoğun kıvamda yoğurdu ilave ederek güzelce harmanlıyoruz.
• Hamuru iki kalıba eşit olarak paylaştırıyoruz.
• Kızgın fırına sürüyoruz.
Krema Malzemeleri:
- 400 gr sıvı krema (soğuk olmalı!)
- 150 gr bitter kuvertur çikolata
• Çikolatayı ince ince doğrayıp ısıya dayanıklı bir kaba alıyoruz ve benmari usulü eritiyoruz.
• Başka bir kapta kremayı ve eriyen çikolatayı birlikte uzun bir süre çırpıyoruz. Krema iyice yoğun kıvama dönüşmeli.
Rulokatlar için:
- 400 veya 500 gr rulokat
- 200 gr sütlü ya da bitter çikolata
- 150 gr krema
Çikolatayı yine benmari usulü eritiyoruz üstüne kremayı boşaltıp kaşıkla karıştırıyoruz. Ağzı geniş bir kaba alıp rulokatları bu sosa batırıyoruz.
Pandispanyanın her birini enlemesine ikiye ayırarak toplam dört adet kek katı elde ediyoruz. Pandispanyayı
kolayca ve dağılmadan kesmek için şu levye işinizi görecektir.
4 adet kek katlarından bir tanesini pasta tabağına koyuyoruz. Kekleri ıslatmak için meyve suyu ya da 1 su bardağı süt + birkaç yemek kaşığı pudra şekeri kullanabiliriz. Keki ıslatıp üstüne bir kat kremayı yayıyoruz, üstüne bi kat kek kapatıyoruz. Aynı işlemi 4 kat için de uyguluyoruz. Kenarları ve üstünü bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra kenarlarına sosa bandırılmış ruloları diziyoruz.
Öneriler:
1. Sıvı krema bulamamanız durumunda hazır 2 paket çikolatalı krem şantiyi tarifine göre hazırlayabilirsiniz.
2. Pandispanyayı bir gece önceden pişirip folyoya sararak fırınınızda muhafaza edebilirsiniz. Hem böylelikle ertesi güne işiniz azalacak ve kekiniz keserken dağılmayacak.
3. Pastamızı bol miktarda hindistan cevizi ile süsleyebiliriz.
4. Rulolarla pastanın kenarlarını kapattıktan sonra dilersek süsleme ipleriyle bağlayabiliriz.
5. Rulokatları sosa batırdığımızdan saklama süresi fazla olmayacaktır. Tavsiyem yaptığınız gün bitirmeniz..:) Hadi 2 gün de olabilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder