Gereken malzemeler:
1 adet yumurta
200 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
10 yemek kaşığı un
Aldığı kadar nişasta
1 yemek kaşığı kakao
Kakao dışındaki tüm malzemeleri bir kapta elimizle karıştırıp yoğuruyoruz.
Hamur doyana kadar nişasta eklemeye devam ediyoruz.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparıp bu parçayı kakao ile özdeşleştiriyoruz.
Sade hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Aynı şekilde kakaolu hamurdan da bu şekilde küçük yuvarlak toplar elde ediyoruz.
Resimdeki gibi çiçek şekli veriyoruz.
155 derece fırında pişirip, kurabiyeler pembeleşmeden fırından alıyoruz.
Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebiliriz.
1 yorum:
gerçekten çok lezzetli az önce yedim ellerine sağlık dml
Yorum Gönder