2/08/2008
Çikolata Ganaşlı Turta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 1/2 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz
1 adet yumurtanın sarısı
125 gr tereyağı (soğuk olmalı)
250 gr bitter çikolata
1 su bardağı + 1/2 çay bardağı krema sıvı krema
Unu, tuzu ve şekeri mutfak robotundan karıştırın. Parçalara böldüğünüz soğuk tereyağını da ekleyin karıştırın. Son olarak yumurta sarısını ilave edin. Hepsi iyice birbirine karışınca hamuru alıp unlanmış genişce bir strec filmin üzerine koyun, elinizle yuvarlayın ve buzdolabında 1 veya 1,5 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın, kenarlarını biraz yüksek bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin.
Sıvı kremanın tamamını bir tencerede kaynama noktasına getirin. Önceden rendelediğiniz bitter çikolatayı içine katıp karıştırarak iyice erimesini sağlayın.
Pişen tartın üzerine dökün ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
kaynak: http://www.cafefernando.com/turkce/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çok iştah acıcı ve lezzetli görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder