2/06/2008
Kaymalı Dondurma ile Sıcak Tart
-tart hamuru için:
2 su bardağı tepeleme un
1 yumurta
2 yemek kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağı (soğuk)
50 gr margarin
-elmalı karışım için:
3 adet elma
3 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tarçın
Tereyağı, margarin, pudra şekeri, un bir kapta el yordamıyla birbirine yedirin.
Yumurta, su, limon suyunu başka bir kapta çırpın. Her iki karışımı bir kapta harmanlayın ve
ele yağışmayacak kıvama gelince hamuru toparlayın, streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Elmaların kabuğunu soyup küp küp dilimleyip tavaya alın, üzerine şeker ve tarçını serpip elmalar yumuşayıncaya kadar ocakta pişirin. Kenara ayırın.
Dolaptan çıkardığınız hamuru ikiye ayırın. Bir parçasını tekrar strece sarıp buzluğa kaldırın. Hamuru rendeleyeceğimiz için kaskatı olması gerekiyor) Diğer hamur parçasını tart kalıbına serin. (elmalı karışımın taşmaması için yanları biraz daha yüksek tutun) Düzgünce yayılmış hamurun üstüne elmalı karışımı yayın. Buzluktaki hamur sertleşmişse çıkarın, elmaların üstüne rendeleyin. Elmaların büyük kısmının kapanması yeterli.
160 derece önceden ısıtılmış fırında üstü pembe rengini alana dek pişirin.
Piştikten sonra servis tabağına alıp sade dondurmayla misafirlerinize sunabilirsiniz.
Afiyet olsun...:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder