9/02/2008

Tavuk Dolaması



















Gereken Malzemeler
5 parça ince tavuk file
1 çay bardağı konserve mısır
1 çay bardağı konserve mantar
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
1 adet küçük kırmızı biber (küp küp doğranmış)
Baharatlar (kırmızı biber, karabiber, tuz)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
Un
Galeta unu


Doğranmış haldeki mantar, kırmızı biber, soğan, konserve bezelye ve mısır, kaşar peyniri ile baharatlar (kırmızı biber-karabiber-tuz ve istediğiniz herhangi bir çeşit) bir kapta harmanlanır.
Tavuk yıkanıp süzülür. Ayrıca tuz ve karabiber karışımı tavuğun yüzeyine süzülür. Harmanlanmış malzeme tavuğun içine yayılıp, tavuk rulo şeklinde sarılır. İki başından kürdanla tutturulur. Sırasıyla un, yumurta sarısı ve en son galeta ununa bulanır. Fırın tepsisine dizilir.
165 derece fırında tavuklar pişene dek pişirilir

Afiyet Olsun... :)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba tariflerin hepsi birbirinden güzel elinize sağlık hayırlı ramazanlar sevgiler

Jasminskager dedi ki...

Canim sayfani bugun tesadufen gordum ama bayildim harika gorunuyor pastalar.Ellerinize saglik.

Elif Damla dedi ki...

Sevgili jasmin ve düşlerimin incisi, değerli yorumlarınız için çok teşekkürler..
Hayırlı Ramazanlar

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template