9/05/2008
İrmikli Tatlı
Hazırladığım tarifleri iki ya da üç kısma bölüp, değişik lezzetler yakalamaktan hoşlanıyorum. İrmik tatlısının da yarısını kardeşlerim için çikolatalı, annem ve kendim için de vişne soslu yaptım. Siz tek çeşit sosla da hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Malzemeler:
7 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yağ hariç bütün malzemeleri sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp yağını ekleyelim, ılımaya bırakalım. Borcama dökelim ve buzdolabına kaldıralım.
Çikolata sosu için: 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı kakao, 60 gr erimiş margarini bir kapta kıvam alana kadar çırpın. Pişirmeye gerek yok.
Vişne sosu için: 2-3 yemek kaşığı dondurulmuş vişne tanesi, 3 yemek kaşığı şeker ve biraz suyu tencerede pişirelim. Koyulaşınca altını kapatıp ılımaya bırakalım.
Pudingi dolaptan çıkarıp bir kısmına çikolatalı sosu yayalım. Geriye kalan parçaları da servisten az önce vişne sosuyla süsleyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder