Malzemeler:
200 gr margarin
1/2 çay bardağ sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1/2 paket vanilya
Kurabiyeyi hazırlamak için un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayalım. Orta kıvamda bir hamur olunca biraz dinlenmeye bırakalım.
Bu arada muhallebi için süt, şeker ve unu bir tencerede çırpıp ocağa alalım. Karıştırarak koyulaşmasını bekleyelim. Vanilyayı ekleyip ılımaya bırakalım.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle kahve fincanı genişliğinde açalım, içine 1 tatlı kaşığından daha az muhallebi koyup uçlarını kapatalım ve hafifçe yuvarlayarak top şekline getirelim. Birleştirdiğimiz uç alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 170 derece fırında yarım saat pişirelim.
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim. Pudra şekeri serpip servis yapalım..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder