Pilav için malzeme listesi:
2 su bardağı piriç
2,5 su bardağı su (tavuk bulyon da olabilir)
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kase haşlanmış tavuk parçaları
tuz
Yaklaşık yarım saat ılık suda bekletiğimiz pirinçleri süzüp, az yağlanmış tencereye alıyoruz. Birkaç defa çevirip 2,5 su bardağı suyunu ve baharatları ekleyip pişiriyoruz. Altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen pilavı kaselere alıp ters çeviriyoruz...
Dilim Patatesler:
4-5 adet orta boy patatesleri iyice yıkayıp, elma şeklinde kesiyoruz. Bir kasede zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber, tavuk harcı, tuzu karıştırıyoruz. Dilim patatesleri bu karışımıın içine alıp iyice karıştırıp fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana dek pişiriyoruz. (Sıcak servis yapıyoruz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder