6/11/2008
Zeytinli Poğaça
2 adet haşlanmış patates
150 gr oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
susam
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim. Yağı ve yumurtayı (bir yumurtanın sarısı üstü için ayrılacak) ekleyip karıştıralım.
Tuz, kabartma tozu, unu elekten geçirerek patatesli karışıma ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin içinde biraz açalım. İçine zeytin koyup kapatalım.
Ayırdığımız yumurta sarısını poğaçaların üstlerine sürüp susam ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder