8/16/2008
Şeftalili Pasta
Hamuru için:
1 adet yumurta
1/2 paket kuru maya
30 gr margarin
125 gr ılık süt
20 gr şeker
250 gr un
Biraz tuz
Kreması için:
1 paket pişirilip soğutulmuş vanilyalı puding
400 gr labne peyniri
3 çorba kaşığı nişasta
60 gr şeker
Üzeri için: Kabuğu soyulup dilimlenmiş 3-4 adet şeftali
Hamuru yoğurup ılık bir yerde mayalandıralım.
Önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz bir paket pudingi, labne peyniri ile iyice çırpalım. Nişasta ile şekeri ekleyip karıştıralım.
Mayalanmış olan hamuru kare bir kek kalıbının tabanına yerleştirip kenarlarını yüksek bırakalım. Üstüne kremayı dökelim daha sonra dilimli şeftalileri batıralım.
200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
Dipnot: Pastayı pişirdikten hemen sonra kesmeye çalışmayın, çünkü kreması henüz kıvamı bulamadığı için yayılıyor. İyice soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Kaynak: yemekvakti.blogspot.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder