Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- Tuz, karabiber, fesleğen
Patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyup tuz ekleyelim ve çatalla ezerek püre haline gelmesini sağlayalım. Biraz ılınması için bekleyelim. Yumurtaları ekleyip çatal yardımıyla karıştıralım ve unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edince 10-15 dk dinlendirelim.
Bu arada tereyağını tencerede eritip unu koyalım, hafif kavrulunca salçayı ve kabukları soyulup, küçükçe doğranmış domatesleri ekleyelim. Biraz pişirdikten sonra suyu ilave edip koyulaşmasını bekleyelim. Tuz ve baharatı ekleyelim. Sosumuz hazır!
Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, tezgahın üstünde parmak genişliğinde uzatalım. Ve bıçakla 3 cm aralıklarla kesip elimizde biraz yuvarlayalım. Yuvarladığımız parçaların kurumaması için üzerlerine un serpelim. Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatıp gnocchi'leri 3 dk suda bekletip kepçeyle alıp süzelim.
Gnocchi'leri servis tabağına alalım, sosunu döküp en üstüne toz parmesan ve fesleğen serpelim.
Afiyet Olsun...
Kaynak: www.selincaglayan.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder