9/22/2008
Çiko! Çiko! Çiko!
Üstlerini düzgünleştirmek için traşladığım pandispanya keklerini dondurucuya atıyorum. Supangle ve bu gibi tarif yapımında çok işime yarıyorlar. Ziyan olmaması bir yana çok farklı tatlar yakalamak için hazır bir şansınız oluyor.
Kullandığım malzemeler;
100 gr bitter çikolata veya sütlü çikolata
1 taban kakaolu pandispanya
1 avuç kadar fındık kırıntısı
100 ml sıvı krema
Keki el yardımıyla ufalayalım. Üzerine erittiğimiz çikolatayı ekleyelim, ardından da sıvı kremayı..
Hepsini güzelce karıştıralım. Küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.
üzerine: Önceden pasta yapımında denediğim vişneli sostan hazırladım. (Vişneleri bir miktar şeker ve suyla sos kıvamında pişirdim.) Vişneleri sosun içinden alıp, yuvarladığım topları vişne sosuna batırıp, süs şekerlerine buladım.
Vişne sosu yerine, tekrar çikolata eritip buna bandırabilirsiniz. Sonra da hindistan cevizi, antep fıstığı tozu, file badem, şekerleme.. Artık ne varsa elinizde ;)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder