9/23/2008

Mantı


















Mantı hamuru için:

2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su


İç malzemesi:
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Üstü için: sarımsaklı yoğurt, yağ ile kırmızı biber



Hamur malzemelerini bir kaba alalım. Orta kıvamda bir hamur yoğuralım. Dinlenmeye bırakalım.

İç malzemelerinden soğanı mutfak robotunda çekelim ve kıyma ile baharatlara ekleyelim, karıştıralım.

Dinlendirdiğimiz hamurdan parçalar koparıp merdaneyle açalım. Gerisini zaten herkes bilir, küçük kareler keseriz, içlerine kıymalı harçtan koyup kapatırız.
Doğum günümde verilen hediyelerden biri börek yapmak için kullanılan bir aparat. Farklı boyları var, açtığınız hamuru içine yerleştirip kıymalı malzeme koyuyoruz ve ağzını kapatıyoruz, zahmete hiç gerek kalmıyor, kendi kendine oluyorlar sanki bir bakmışınız mantılar hazır :)

Mantıları kaynar suya atıp yumuşayana dek haşlıyoruz. Süzüp bir tabağa alıyoruz, sarımsaklı yoğurdunu döküyoruz. Ve tabi ki biberli sosunu...

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template