9/20/2008

Kalpli Islak Kekler






















Islak kek, bizim evde en çabuk tüketilen keklerin başında geliyor. Sık yaptığından annem bu konunun uzmanı olmuş durumda.
Seneler önce ilk iki ıslak kek denemem başarısızlıkla sonuçlandığından bu keki pişirmeye korkar olmuştum bir dönem :) Ama Allah'tan devam etmedi, kendime güvenim gelir gelmez ard arda ıslak kek denemeleri yaptım ve sonuçlar fena değildi..
İnsan çekindiği şeylerin gölgesinde kalmamalı..
Çabalamalı..
1, 2, 3, 4.. Gerekirse onlarca kez..
Başarana dek..
:D



* 3 yumurta
* 3/4 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker
* 4 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Fındık kırıntıları


Yıldızlı (*) malzemeleri iyice çırpıp 1 su bardağından biraz azını ayıralım. Kalan yumurtalı karışıma kabartma tozu, vanilya, un ve fındık ekleyelim, karıştıralım. Kalpli kalıplara boşaltıp, ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Çıkan keklerin üzerlerinde, sosu daha iyi emmesi için, kürdanla noktalar açalım ve ayırdığımızı 1 su bardağına yakın sosu keklere paylaştıralım.
Şöyle de yapabiliriz; keklerin kabaran kısmını bıçakla kesip sosunu döküp ters çeviririz ve krem şantiyle süsleriz..

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template