9/29/2008

Meyveli Pasta






















Pasta yapmaya yaklaşık 8 sene önce başladım. O zamanlar krem şantiyi bilsekte kullanmazdık, pastalarımız için muhallebi hazırlardık. İşin kolayına kaçar, ıslattığımız bisküvileri pudingle sıralar halinde borcama dizerdik. Dışardan satın aldığımız pastalar ise bize pek bir tatlı gelirdi. O süslemeleri nasıl yaptıklarına dair hiçbir fikrim yoktu ve bunların bir sır olduğunu düşünür dururdum :)
Yıllar geçti. Bloglar ortaya çıkmaya başladı. Maharetli hanımlar tüm ustalıklarını sergilemeye başladılar kendi bloglarında. Ve pastanenin bile yapmadığı birçok lezzet görülür oldu sanal ortamda..
Pudingler de yalnızca muhallebi yapımında kullanılır oldu. Ama ben hala evde yapılan pudingin çok daha zararsız ve ev halkı için daha besinli olduğunu düşünüyorum.
Kısacası pudingli pastaları özlüyorum.. :(



Pandispanya için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un (yarım su bardağını nişasta olarak ayarlayalım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım, vanilyayı ekleyelim çırpmaya devam edelim.
Kalan malzemeleri eleyip karışıma ekleyelim ve az daha çırpalım. 20 cmlik kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim.

Pudingi için:
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Üst kısmı için:
250 gr çilek
250 gr böğürtlen
1 paket jöle

Süt, nişasta, un ve şekeri ocağa alıp pişirelim. En son vanilyayı koyup karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Diğer yanda krem şantiyi soğuk sütle çırpalım, puding soğuduktan sonra krem şantiyle birlikte çırpalım.


Pişen pandispanyayı 4 eşit kata ayıralım. Her bir katı meyve suyuyla ıslatıp pudingi sürelim. İsterseniz çilek ve böğürtlenin az bir kısmını pandispanya arasına koyabilirsiniz. Son katı kapattıktan sonra pudingi sürelim ve buzdolabında bir süre soğuması için bırakalım.
Dolaptan çıkardığımız pastanın üzerine meyveleri döşeyelim. Jöleyi hazırlayıp üzerine gezdirelim. (Jöleyi dökerken pastanın her tarafına yayılması için kelepçeli kalıp kullanabiliriz. Jöle iyice donduktan sonra kelepçeyi çıkarınca pastanın yan pudingleri haliyle biraz dağılmış olacak, o yüzden pudingin bir kısmını bu aşama için önceden ayırabiliriz) Pastanın yanlarını düzelttikten sonra da bolca hindistan ceviziyle pudingi kapatalım.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template