11/20/2008

Tiramisu



















Mâlum yumurta fiyatları da el yakıyor Türkiye'de diğer her şey gibi. Zamlanan ürünlerin fiyatlarını duyunca tvde hem şok oldum hem de çok üzüldüm. Yaklaşık 3 senedir Türkiye'ye gitmedim ve gittiğimde nelerle karşılaşacağım diye düşünüyorum bir süredir. Allah yardımcınız olsun diyebiliyorum ancak, bu da imtihandır diye düşünüp bunun da şükrünü edâ etmek lâzımdır..
Tiramisunun orijinal tarifindeki 5 yumurtayı 3'e indirdim. Ve birkaç eksiltme daha yapılarak lezzetinden pek bir şey kaybetmeyen fakat cebinize de uygun bir pasta ortaya çıktı.


Keki için;

3 yumurta
150 gr şeker
150 gr un
1/2 pk vanilya
1 pk kabartma tozu

Keki ıslatmak için; 1 çay bardağı süt + 1 çorba kaşığı şeker + 1 çay kaşığı granül kahve


Pudingi için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
100 gr labne peyniri
1 tatlı kaşığı granül kahve
1/2 çay kaşığı Türk kahvesi



Fırını 180 dereceye ayarlayalım. Kek malzemelerinden şeker ve yumurtalar mikserle iyice çırpalım. Kabrt. tozu, vanilya ve un da eklenip kısa bir süre daha çırpalım.
Kek hamurunu kalıba boşaltıp ısınmış fırına verelim. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.

Bu arada pudingi hazırlamak için bir tencereyi ocağa alıp içine süt ve unu dökelim, karıştıralım. Süt ısınınca şeker ile vanilyayı katıp karıştırmaya devam edelim. Puding kıvama gelince ocaktan alalım, soğumasını bekleyelim. Soğuyunca labne peynirini ilâve edip mikserle çırpalım.


Soğumuş olan keki enine ikiye keselim. Bir bardakta keki ıslamak için karıştırdığımız süt,şeker ve kahve ile keki ıslatalım. Ardından pudingin bir kısmını dökelim. Kekin diğer katını kapatıp tekrar ıslatalım ve pudingle pastanın her yanını kaplayalım. Buzdolabına kaldıralım. Servisten az önce pastanın üzerine kakao serpelim.

2 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım tiramisuyu çok severim.

Sevgiler,
Evren

Haydins dedi ki...

Ben bunun sadece hazir kekle ve puding+labne peyniri ile yapilanini biliyorum..Burada bulamadigimdan yapmiyordum uzun zamandir..

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template