3/29/2009

Zeytinli Puf Puf Poğaça




Hamur işlerinde iyi olduğumu hiç iddia etmedim, özellikle poğaçalar doymak için yiyebileceğim bi yemek türü. Hazırlaması da pek keyifli değil. İnsan kendinden yeni ve orijinal şeyler katamıyor, bir kurabiye ya da pasta hazırlamak gibi değil. Bu yüzden hamur tariflerine sık yer vermiyorum sanırım, hem yapmadığımdan hem tariflerin herkesin bildiği türden olduğunu düşündüğümden..
Ama fark ettiğim bir şey oldu. "Pofuduk poğaça" tarifini bulmak için herkes Google amcaya soruyor, talep olduğundan dolayı ben de aynı poğaça tarifini birkaç değişiklikle tekrar tekrar yayınlıyorum :) Maksat paylaşmak, mümkün olduğunca istekleri karşılamak.. :)



Puf puf pofuduk poğaça için Malzemeler:
1 su bardağı süt, sıcağa yakın ılık olmalı
1 pkt kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik ayçiçek yağı
1 adet yumurta, akı hamurun içine, sarısı dışına
Yeteri miktarda un
Zeytin


Büyükçe bir kabın içine 2 su bardağı un koyalım, ortasını elimizle havuz gibi açıp mayayı, şekeri ve sütü koyalım. Tuzu da havuzun kenarlarına serpelim. Havuzun içini parmak uçlarımızla karıştıralım, yumurta akını, sıvıyağı ilave edelim ve kaptaki tüm malzemeyi birbirine harmanlayalım. Ele yapışmayacak kıvama gelene dek hamura un takviyesi yapalım. Hamuru toparlayıp üstüne nemli bir bez örtüp ılık bir ortamda bir saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde kopardığımız parçaları avucumuzda açıp içine çekirdeğini çıkardığımız zeytini koyalım, kapatıp şekil verelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurları dizelim, üzerlerine yumurta sarısı sürelim, varsa susam dökelim ve ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.


Zeytin için bir öneri: Tane zeytin yerine hazır zeytin ezmesi kullanabilirsiniz. Veya benim yaptığım gibi çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri mutfak robotunda çekip kendiniz ezme elde edebilirsiniz ;)

2 yorum:

Kübra dedi ki...

Görüntü puf puf , yerkende öyleyse harika demektir, ellerine sağlık obur arkadaşım benim, sevgiler.

Elif Damla dedi ki...

İçi de öyle pofur pofur oluyo bu tarifin Kübra abla. Tşk ederim yorumun ve ziyaretin için :)

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template