4/22/2009

Mayonezli kanepeler


















Türkiyedeyken bize gelen her misafire ikram ettiğimiz belli başlı yiyeceklerden biri de bu kanepeler idi. Babam artık ezberlemiş olacak, bugün şunlar şunlar var, o kare ekmeklerden de, değil mi diyordu, o derece sık yaparmışız yani (:
Benim de hoşuma gitmiyor değil, tarif insanı uğraştırmıyor, hiçbir zaman yüzünüzü kara çıkarmıyor ve içinde margarin, şeker ve un gibi bizi her yerde takip eden zararlı sadık dostlarımız bulunmuyor. (Bu tarifin mayonezini de mazur görün artıkın:)

Hazırlaması çok basit:
1 su bardağı mayonez,
2 yemek kaşığı yoğurt (susuz kısmından),
3 adet dövülmüş sarımsak,
yarım demet incecik doğranmış dereotu,
istenilen miktarda küçük küçük doğranmış kornişon turşu,
10-15 adet doğranmış siyah zeytin ve gerekirse az miktarda tuz.
Tercihen tost ekmeği kullanılmalı ama siyah ekmek de olabilir.

Malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Dörde kestiğimiz tost ekmeklerinin üzerlerine sürüyoruz. Kanepelerin üstündeki mayonez çabuk kuruyacağından yapıldığı gün tüketilmeli..

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template