4/29/2009

Üzümlü Muffin






















Her hanımın, yaptığı belli tarifler için belli ölçüler vardır. Riske girmek istemediği vakit başvurduğu ve başaramama ihtimâli düşük olan tariflerden bahsediyorum. Pandispanya, poğaça, çörek, börek gibi. Bende takıntı haline gelen muffin tariflerindendir bu mesela.
Bu tarifi ilk denediğimden itibaren evde hep beğenildi. Bazen sade bazen çikolatalı veya tarçınlı-cevizli.. Şimdi de üzümlüsünü yaptım. Ya da yapmak durumunda kaldım diyelim (: Eve alınan fazlaca üzümü bir şekilde bitirme gayretine girince aklıma muffin yapmak geldi. Süslemeye gelince elim durmaz, üzerine her şeyden koyasım gelir; çırptığım hazır kremayı pişen keklerin üzerlerine sıktım. Ve süsleme boncuklarıyla süsledim.
Keklerde kullanacağınız kuru üzümlerin pişme esnasında kalıbın dibine yapışmalarını istemiyorsanız 1 yemek kaşığı un ile karıştırıp öyle hamura ekleyin. Bu da alt yazı olarak geçsin lütfen (:

Pratik muffin için gerekenler;
2 adet yumurta, oda ısısında
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
200 gr tereyağı veya margarin, oda ısısında
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm


Şeker ile katı yağı iyice çırpıp, yumurtaları tek tek ekleyelim çırpmaya devam edelim. Kalan malzemeleri de ilâve edelim. Son olarak kuru üzümleri unla karıştırıp, hamura ekleyelim.
12'lik muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim.
Pişen kekleri çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu arada sıvı krema kullanacaksak 200 gr yağ oranı yüksek sıvı kremayı 1 çay bardağına yakın pudra şekeri ile çırpalım. Ya da hazır paket krem şantilerden kullanmak istiyorsak 1 su bardağı soğuk süt ile çırpalım. Soğumuş olan keklerin üzerlerine sıkma torbasına doldurduğumuz kremadan sıkalım. Şekerlemeler ile süsleyelim.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

selamlar
muffınler enfes gorunuyor
oylesıne dolasırken buldum sayfanızı ve okurken cok keyıf alıyorum
gecerken bır yorum bırakayım dedım karıstırmaya devam:D
sevgıler

tugbaa dedi ki...

üzümlü muffin yarısı nerdee..xd

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template