5/18/2009

Çiko-çatlak Kurabiye























Uzun zamandır yazmıyorum, daha doğrusu yazamıyorum. Biz buralarda baharı yeni yeni hissediyoruz, belki bu yüzden bir bahar yorgunluğu üzerimizdeki..
Arşivde biriken tarifleri yazmak gözümde büyüyor, birkaçı uzun süredir beklediğinden nasıl yapıldıklarını bile unutmuşum :)
Tarifimiz son zamanlarda bloglarda görmeye aşina olduğumuz çatlak kurabiye. Normal kurabiyeden farkı piştikten sonra dışının kıtır içinin nemli kalması. Ve sanırım fırına konmadan önce pudra şekerine bulanması..


Gerekli malzemeler;
55 gr tuzsuz tereyağı (ben margarin kullandım)
200 gr bitter çikolata
100 gr tozşeker
1 pkt vanilya
2 büyük boy yumurta
210 gr un
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Üzerine: 1 su bardağı pudra şekeri

Katıyağ ile çikolatayı aynı kapta benmari usûlü eritelim. Kenara alalım.
Yumurtalar ile şekeri krema halini alana kadar çırpalım, vanilyayı ve hemen ardından erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ayrı kapta un, kabartma tozu, tuzu karıştıralım, çikolatalı ana karışıma dahil edelim. Hamuru yoğurmaya başlayalım. (Bende un miktarı az geldiği için bir 30 gr daha ekleme yaptım.)
Hamuru folyoya saralım, 3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Yuvarlanacak kadar sertliğe geldilerse çıkaralım, 30 küçük parçaya bölüp her birini elimizde yuvarlayalım. Hamuru görünmeyecek şekilde her yanını pudra şekerine bulayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
200 derece kızgın fırında 10 dk (fırın turbo değilse 15 dk) pişirelim. Kenarları sert, ortası nemli kalana dek fırında kalmalı.
Ilık servis yapılsa daha iyi.

2 yorum:

Kübra dedi ki...

Ne güzel görünüyorlar, ellerine sağlık, çok beğendim...
Sevgiler

ipek dedi ki...

Hımmm çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template