5/03/2009

Kivi Reçeli






















"Kividen de reçel olur mu canım?" dediğinizi duyar gibiyim. Olur olur, çok sıradışı bir reçel olur, hem de lezzetli olur (:
Çocukluğumuzda çilek, vişne, kayısı, incir reçelleri yedik hep. Portakal, limon, ananas, hatta patlıcan reçeli yapmak kimin aklına gelirdi ki?
Kivi reçelini ilk defa yengemlerde duydum. Onun da kendi fikriymiş yapmak, denediğinde çok hoşlarına gitmiş. Birlikte yaptık ben de çok beğendim. Tropikal meyveleri sevenlerin daha çok hoşuna gideceğinden eminim ;) Havalar da ısınmışken hazır, bir kivi reçeli yapayım dedim. Bir paket hazır "Reçel Yap" vardı dolapta, onu kullandım.
1,200 gr kivi gerekiyor ki kabukları soyulunca geriye 1 kilo kivi kalıyor.
Kiviler yıkanıp küçük küçük doğranıyor, geniş bir tencereye konup püre aletiyle iyice ezilmesi sağlanıyor.
1 paket 'Reçel Yap' ın tamamı ve 1 kilo şekerden 1 yemek kaşığı kivilerin üzerine ekleniyor, karıştırılıyor. Ocağın altı açılıyor.
Meyveler fokurdamaya başlayınca şekerin tümü ilave edilip karıştırılıyor, şeker iyice çözülüp kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp, ağzı sıkı kavanozlara boşaltılıyor.

5 yorum:

KURBİ dedi ki...

Tarifleriniz çok güzel.

Kübra dedi ki...

Tadını çok merak ettim, inşallah deneyeceğim,
Sevgiler

Hatice dedi ki...

Elifciğim pek de güzel olmuş, tadını da merak ettim, ellerine sağlık...

Fatima dedi ki...

Kubra,Hatice,tadi coooook guzel inanin bana.Cunki arkadasim yaptigi kivi recelinden bana da ikram etti,nefis olmustu.Arkadasimin ellerine saglik cok guzel yapmis.Tariflerin kendin gibi cok tatli canim arkadasim.

Elif Damla dedi ki...

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler..
Fatima senin o tatlı yorumuna da tşk ettim :) Beğeniler geldiğinde gerçekten çok mutlu oluyorum.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template