8/17/2009

Reçel topingli kurabiye




Başlık yoksa şöyle mi olmalıydı? Reçel dopingli kakaolu ve sade sıkma kurabiyeler. Malzemelerinde hiçbir anormallik/sıradışılık olmamasına rağmen şekillerinden dolayı çok sevdim ben bu kurabiyeleri. Hatta bu şanslı veletler, arkadaşım vasıtasıyla (onun teyzesi için) İspanya'ya yolculuk ettiler.
Yapımı gerçekten çocukların yapabileceği derecede basit. Tüm malzemeleri karıştırıp orta kıvamda bir hamur yoğuruyoruz. Hamur sert olursa sıkma torbasından çıkmada inat edecektir, bunu önlemek için hamur yumuşacık kıvamda olmalı.
Sıkma torbasına koyduğumuz hamuru parşomen kağıdı serili fırın tepsimize belli aralıklarla sıkıyoruz. Isıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine reçel topingi döküp ılık servis yapıyoruz.
PS: reçel olarak ahududu tavsiyemdi, daha sonra kayısı reçeliyle de denediğimde çok iyi sonuç aldım.


malzeme listesi:

250 gr tereyağı, oda ısısında
1 su bardağı pudra şekeri
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Yeteri kadar un

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template