11/23/2009

Ispanaklı Pizza



Bugün Zilhicce 6.
Arife gününe 3,
bayrama 4 gün kaldı.
Perşembe gecesine kadar yapılan ibadetler vakit bakımından Allahu tealanın yıl içinde en çok sevdiği ibadetler olacak..
Nitekim aleyhisselâtu vesselâm Efendimiz buyurdular ki:
`Günlerden hiçbiri yoktur ki onlarda yapılan bir iş Zilhicce`nin ilk on gününde yapılan işten daha faziletli ve yüce, Allah`a daha sevimli olsun...` (Tirmizi, Savm: 52; Darimî, Savm: 52)
Boşa geçirmeyelim inşaAllah..



Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3-4 su bardağı un

Yoğurma kabına el yakmayacak sıcaklıkta ısıtılmış suyu, şekeri ve mayayı koyup beş dakika bekletelim. Diğer malzemeleri ilave ederek hamuru yoğuralım. Nemli bir bezle örtüp kabarana kadar ılık yerde bırakalım. Dinlendikten sonra hamuru unlanmış tezgaha alalım, her tarafından eşit çekiştirerek hamuru yuvarlak olarak genişletelim. Merdaneyle de yapılabilir. Yağladığımız tepsiye hamuru koyup biraz daha dinlendirelim.

Ispanaklı harcı için:
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak
yarım kilo ıspanak

Tavayı hafifçe yağlayalım, doğradığımız soğanları kavuralım ardından dövülmüş sarmısağı ekleyelim. Ispanakları yıkayıp doğrayalım, tavaya ekleyelim ve ıspanaklar ölene dek pişirelim. Ilınmaya bırakalım.

Sosu için: 2 yemek kaşığı salçayı 1,5 kahve fincanı ılık su, kekik, tuz, karabiber ile birlikte karıştıralım. Hamurun üzerine önce sosu sürüp ıspanaklı içi yayalım, en son rendelenmiş kaşar peyniri veya mozarella peyniri yayalım. 200 derece ısınmış fırında hamur pişene dek pişirelim.

Öneriler:
1. Ispanaklı harç piştikten sonra içine bir miktar küçük doğranmış kırmızı tatlı biber ilave edilebilir.
2. Ispanak piştiği halde suyunu çekmemiş ise bir kağıt havlu yardımıyla suyunun alınması sağlanabilir.
3. Piştikten 10 dk sonra taze olarak servisi yapılmalı.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template