12/10/2009
Susamlı/tuzlu Kurabiyeler
Malzemeler:
200 gram RAMA margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 fincan yoğurt (veya süt)
1 yumurta (sarısı içine, akı dışına)
1/2 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı şeker (azaltılabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma tozu
Yeterince un
Batırmak için susam ve çörek otu
Malzemeleri karıştırıp yoğuralım. Hamuru parçalara bölelim, uzunca rulolar hazırlayalım, eşit parçalara keserek küçük simit şekli verelim. Önce yumurta beyazına sonrasında susam ve çörek otu karışımına bulayalım. Tepsiye dizip fırına verelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ellerinize saglık cok güzeller yanlız bi ricam var tariflrerde un miktarını tam belirtirseniz cok memmun olurum.tekrar ellerinize saglık .
ağızda dağılan çok hoş bir kurabiye.Tarifleriniz aynen bire bir tutuyor.(teşekkürler)
Yorum Gönder