12/10/2009

Susamlı/tuzlu Kurabiyeler



Malzemeler:
200 gram RAMA margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 fincan yoğurt (veya süt)
1 yumurta (sarısı içine, akı dışına)
1/2 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı şeker (azaltılabilir)
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma tozu
Yeterince un
Batırmak için susam ve çörek otu


Malzemeleri karıştırıp yoğuralım. Hamuru parçalara bölelim, uzunca rulolar hazırlayalım, eşit parçalara keserek küçük simit şekli verelim. Önce yumurta beyazına sonrasında susam ve çörek otu karışımına bulayalım. Tepsiye dizip fırına verelim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize saglık cok güzeller yanlız bi ricam var tariflrerde un miktarını tam belirtirseniz cok memmun olurum.tekrar ellerinize saglık .

meraklı pastacı dedi ki...

ağızda dağılan çok hoş bir kurabiye.Tarifleriniz aynen bire bir tutuyor.(teşekkürler)

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template