5/14/2010

Yumuşacık Muffin




Bugüne kadar yaptıklarım arasında en nefis, en pamuk, en yenilesi, en brownie ve en sünger kekti bu tarif. Kesinlikle tavsiye olunur.

Malzemeler:
2 adet yumurta
125 gr tozşeker
2/3 su bardağı sıvı krema
125 gr tereyağı veyahut margarin
95 gr un
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı doğranmış acı çikolata (bitter)
3 yemek kaşığı kakao


Çırpma kabına şeker ile yumurtayı alıp karışım kabarana dek çırpalım.
Tereyağını küçük bir tavada kısık ateşte eritelim. (yakmadan;)
Eriyen yağı karışıma ilave edelim. Aynı tavada (yıkamaya lüzum yok) çikolatayı eritelim. Sıvı kremayı, eriyen çikolatayı ve kakaoyu karışıma dökelim. Çırpmaya devam ;)
Un, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta eleyerek ana kaba aktaralım.
Normal şartlarda havalı havalı bir kek karışımı elde etmiş olmanız gerekmektedir. Kıvamının yerinde olduğunu tahta bir kaşıkla karıştırdığınız zaman anlarsınız, hafif olur, kabarcıklı olur.
12 adet topkek fırın kabına paylaştırıp normal fırında 170 derece, turbo fırında 150 derecede 17 dk pişiriyoruz. Pişip pişmediğini anlamak için temiz bir bıçak batırabiliriz. Hafif nemli çıkması lazım bıçağın. Fırından çıkardığımız kekleri ılınmaya bırakıyoruz. Çok yumuşak olmalarından dolayı telaşa kapılmıyoruz, kek soğudukça kendini toplayacaktır. Ilık servis edilmesi tavsiyedir. Ilıkken üzerine herhangi bir reçelin şurubu dökülüp keklerin hafif çıtır yüzeyleri ıslatılabilir. (Kayısı reçelinin şurubundan kullandım. her birinin üstüne birer çay kaşığı yaydım.)

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template