10/30/2010
Fırında Kolay Kabaklı Erişte Böreği
Kış mevsimine lâyık yeşil kabaklı ve ıspanaklı tarifler yolda...
tarif için gerekenler:
1 paket erişte
1 adet kuru soğan, küçük küp küp doğranır
1 fincan kaşar peyniri, rendelenir
1 adet yeşil kabak, rendelenir
yarım demet maydanoz, kıyılır
kimyon, kekik, karabiber, tuz
sıvı karışım için; 1 yumurta, göz kararı süt ve un
Erişteyi tuzlu suda haşlayalım. Diğer yanda kuru soğan, peynir, kabak, maydanoz, kimyon, kaşar peyniri ve çeşnilerini karıştıralım.
Haşlanan eriştenin yarısını fırın kabına alalım. Kalan yarısını hazırladığımız kabaklı karışım ile karıştırıp eriştenin üzerine dökelim.
Yumurta, süt ve unu birlikte çırpıp üzerine yayalım. En son kaşar peyniri rendeleyip ısıtılmış fırında üstü nar rengine dönene dek pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
severek yaptığım bi tarif,
ama hiç kabak koymamıştım içine,
bidahakine öyle deniyim inş..
teşekkürler elifim :)
Sen de sağolasın Mine ablam.
Bugün içine aynı şekilde kabak fakat soğan yerine mantar ve dereotu koyup denedim. Daha güzel oldu :)
Hazir kabagim da varken deneycem ins.eline saglik cnm.
sevgilerimle.
eriştenin yarısını karıştırmadan koyuyoruz ya,
özel bi nedeni varmı acep?(mine)
Yoo ablam. İstersen tüm malzemeyi karıştırıp kaba dökebilirsin. Annem tarifi öyle hazırlamış ben de aynen yazdım:)
Yorum Gönder