12/24/2010

Poğaçamsı Sâde Simit

hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılk su
- 1 paket toz maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
- 125 gr dışarıda yumuşamış margarin
- Aldığı kadar un

üzeri için: 
1 fincan susam
1 fincan su
1 yemek kaşığı pekmez

Ilık süt, su ve maya birlikte bir kaba koyup 5 dk bekletilir. Şeker ekleyelim.
Yoğurma kabında mayalı karışım dahil tüm malzemeler karıştıralım. Hamur yumuşak kıvamda olmalı.
1 saat kadar ılık bir mekanda dinlenmesini sağlayalım.
Hamurdan limon büyüklüğünde iri parçalar kopararak avucumuzda önce yuvarlayalım, sonra yumurta şekli verelim.
Pekmez ile suyu bir kaba alalım. Hamurların tek tarafını batırıp susama bulayalım ve ardından yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerinde bıçakla derin çizikler açalım. Yarım saat daha tepside dinlendirelim. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlamayı unutmayalım ;-)
Tepsiyi fırına verelim. Üzerleri kızarıncaya dek pişirelim.

Bir tavsiye: Susamların hafif yanmış tad almasını istiyorsanız, susamları önce yağsız teflon bir tavada orta ateşte biraz kavurun daha sonra simit veya böreklerde kullanabilirsiniz.
Sade olabileceği gibi simitlerin içlerine beyaz peynir, maydanoz veya kaşar peyniri konulabilir.
Fotoğrafını çekmeye fırsatım olmadı malesef. Bir dahaki sefere inşaAllah.
Selam ile..

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template