2/01/2011

Kakaolu Vişneli Pasta ve Şükür Bahsi



Şükür kendini o nî'mete lâyık görmemektir.
"Çok şükür bizde her şey var; ama şükür yok."
Şükürsüzlük almış başını gidiyor...
Dünyâ perdesi öyle kapatmış ki önümüzü, şükrü bırakın nî'meti göremez hâle gelmişiz.
Âlimler, salihler, bir kimseyi Allaha şükrettirmek için "Nasılsın?" derlerdi.
Biz ise cevâben nolsun, fena değil, iyilik gibi Mevlâ katında kıymetsiz birtakım kelimeler kullanıyoruz.
Şükretmeyi önce kendimize öğretelim. Eşimiz, evlâdımız, sevdiklerimiz, emin olun onlar da şükre yönelecektir.
Şükrü biz başlatalım ki Rabbimiz indinde şu hitaba mazhar olanların arasına katılalım inşâallâh:
    إِنَّهُ كَانَ عَبْدًا شَكُورً

"Doğrusu o çok şükredici bir kuldu."

"Andolsun, eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. 
Eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir." 
  (İbrahim, 14/7)

Rabbimiz dâima şükredici kulu eylesin. Âmin. Ve'l-hamdulillâhi Rabbil Âlemîn.
~~ Selâmet ve şükür ile kalınız efendim. ~~




Çikolata Kremalı Pastanın Tarifi

Pandispanya için:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Un

kakaolu krema için:
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker (miktarı arttırılabilir)
2 su bardağı süt
Vanilya

tarife göre hazırlanmış 1 paket hazır krem şanti

Pandispanya için, oda ısısında beklettiğimiz yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım. Kalan malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Hamuru orta çaptaki bir kalıba boşaltıp 160 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

Nişasta, un ve sütü çırpıp tencereye alalım, orta ateşte pişirelim. Kaynamaya başladığında şeker ve vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım. Puding soğuyunca içine soğuk sütle çırpılmış krem şantiyi ekleyelim, mikserle çırpalım. 

Pandispanya soğuduktan sonra ikiye keselim. Vişne suyuyla veya şekerli sütle alt tabanı ıslatıp krema sürelim. Arzuya göre vişne, muz veyahut damla çikolata eklenebilir. Kalan katı üstüne kapatarak tekrar ıslatalım. Kremanın tamamını boşaltıp pastanın her tarafını kaplayalım. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servisten önce üzerine kakao serpelim. Âfiyet ola:)

6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

pasta harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

MiNeL Mine dedi ki...

kekten çok bahsi geçen konuyu sevdim :)
ellerine sağlık elifimm :)

narcicegirengi dedi ki...

Ilk kez mi geliyorum bu guzel bloga, yoksa hafizam mi beni yaniltiyor. Fotograflar sabahe, tarifler de oyle. Hele yazilar o kadar keyifli ve faydali ki... Allah razi olsun.
Allah kabul etsin.
Pasta enfes gorunuyor.
Tanidigima cok memnun oldum sevgili Damla,
Bundan boyle gorusmek duasi ile insallah.
Sevgi ve muhabbetlerimle

Elif Damla dedi ki...

çok teşekkür ederim sevgili sevda. hoşgelmişsiniz(:

Mine ablamm, sana daim selamm..
Rabb eksikliğini göstermeye.

sevgili narcicegirengi tanıştığımıza çok memnun oldum. Rabbim sizden razı olsun. artık siz de takibimdesiniz(:
sevgiler<3

Kübra dedi ki...

Pastana ve sohbetine bayıldım, ellerine yüreğine sağlık..sevgiler

Cafe Pepela dedi ki...

Es-Selamu aleyküm,ellerine sağlık kardeşim.Pasta nefis görünüyor.
Hakkı ile şükredebilenlerden olmak duası ile
Fi emanillah..

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template