11/24/2011

Kremalı Hazır Tartoletler ve Tarifler Beni Bekler:)


Uzayan, uzuuun bir aradan sonra herkese selamlar

Ufak bir hatırlatma ile başlayalım. Bizi takip etmek isteyen facebook kullanıcıları için yeni tariflere ulaşmalarının en kolay yolu burdan geçiyor ;) http://www.facebook.com/pages/Oburumben/

Normal bir düzene geçiş telaşımız sona erdi çok şükür. 5 senelik bir yurtdışı macerasının ardından yurda döndük elhamdulillah. Geleceği geçmişle toplayıp bugüne böldük, elde kaldı sıfır. Ve yine anladık ki, ân bu ândır, ne geçmişe pişmanlık fayda verir, ne de gelecekle ilgili endişelerin sonu gelir..
Her inişin bir yükselişi olduğu gibi her yükselişin de bir inişi var. Marifeti hep yükselmekte arayanlar bir gün kendilerini zillet çukurunda bulurlar. Kimseye gıpta etmemek, kimseyi büyütmemek gerek. Üstad demiş ki;

Dağı Tanıyan, Nasıl Tanımaz Uçurumu? Madem Ki Yükseliş Var, İniş Olmaz Olur Mu?

Peki bu inişli-çıkışlı hayatta farklı imkanlara sahip insanlara karşı bizim tutumumuz nasıl olmalı?

Cevap yine hadis-i şerifte:
(O kimseye bakma ki, dinde senden aşağıdır, zirâ kendini beğenip, helak olursun. Dinde senden yukarısına bak ki, senden hayırlıdır. Malı çok olana bakma ki, Allah’ın kısmetine gazap edersin. Şu kimseye bak ki, yiyeceğini zahmet çekerek alın teri ile hazırlar, o zaman da, Hak teâlânın sana verdiği nimete şükredersin)

... 




Yıllar sonra temelli olarak kalmaya niyet ederek ayak bastığımız bu toprakları öylesi bağrımıza basarak geldik biz.. Öyle ki kaybettiği yavrusunu bulan bir anne misali kucaklaştık İstanbul'umuzla. Değişmeyen tek gerçek belki: Ayrılığın dili yok ve her türlüsü pek çetin muhakkak..

Allah c.c gurbetteki kardeşlerimizin yâr ve yardımcısı olsun. Oralarda doğru yoldan, helal kazançtan ayrılmadan yaşayabilmeyi nasip eylesin.

Evet, biz gelmiş bulunduk. Darısı tüm hayalini kuranların başına inşaallah;)

Mutfaktan biraz uzaklaşır gibi oldumsa da bunu ileride telafi edeceğimi ümid edip bayramda hazırladığım tartoletlerden bahsedeyim biraz. Bu hazır tartoletleri Konyadaki biricik Mine ablam göndermişti. Nasıl değerlendireceğimi uzun zaman düşündüm fakat kararsız kaldım. En son bayram günü aklıma esti, içlerine elmalı tarçınlı harç doldurup krem şanti ile süsledim. Ve epey beğenildi:)

Krem şanti için küçük bir dipnot: Şantiyi çok yapay ve katkılı bulduğumdan hiç kullanmıyordum. Ve içindeki yabancı ve şüpheli katkı maddeleri yüzünden bir hayli soğumuş ve çareyi hazır çiğ krema kullanmakta bulmuştum. Kremayı pudra şekeriyle çırptığımda krem şantiyi aratmıyor hem de vicdanım rahat oluyor. Bilmem duydunuz mu "AFIA" diye bir marka çıktı piyasada. (REKLAMLAR:) "Afia" ürünlerinin tamamı "helal sertifikalı" ürünlerden oluşuyor. Hem tamamen helal hem de zararlı hiçbir katkı maddesi barındırmıyor içinde. Kulağa çok hoş geliyor değil mi? Afia krem şantinin artık raflarda yer almasını istiyorum ve gittiğim marketlerde bu ürünleri görmek istediğimi yetkililere bildiriyorum. Siz de yapabilirsiniz, emin olun işe yaracaktır;)


Malzemeler;
15-20 adet hazır pişmiş tartolet
2 adet elma (kabuğu soyulup rendelenmiş)
Tozşeker (damak tadına göre ayarlanacak, 3-4 yemek kaşığı..)
1 çay bardağı ceviz içi(dövülmüş)
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket AFIA marka krem şanti (1 su bardağı süt ile çırpılmış)


Teflon tavada elmaları şekerle soteleyelim. Elma suyunu salıp çekene dek pişirelim. Ocaktan alıp tarçını ilave edelim, soğumaya bırakalım.
Soğuyan harcı tartoletlere paylaştıralım. Üzerlerine çırptığımız kremasını sıkalım ve hindistan cevizi ile süsleyelim.


Âfiyet şifâ ola;)

3 yorum:

Fatma dedi ki...

Bitanem,mutfagina hosh geldin )))Seni burada tekrar gormek chok guzel canim...Rabbim daima hepimizi helal riziklarla riziklandirsin ve inshaAllah yakinda kendi evinin mutfaginda mucizeler yaratasin....

Adsız dedi ki...

canımmm ellerine sağlııkk :)
bende öle gözler dururdum elifim ne zaman kulanacakta bana bi tarif uçuracak diye :)
süper :) kısa zamanda yapılacak inş:)
(mine)

Unknown dedi ki...

Bloğunu keşfettiğime çok sevindim..
Harika fotoğrafların var ,ianan bayıldım
Takibindeyim cnaım
Sevgiler.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template