5/29/2012

Ev Yapımı Köstebek Pasta




' Kocalarınıza güler yüzlü olun, Mümkün mertebe işlerinizi erken bitirip, efendiniz gelince


 onlarla meşgul olun. İşe giderken onlara; Allah sana selamet versin, afatlardan muhafaza 


etsin, işini rast getirsin diyerek yolcu edin. Ayakkabılarını çevirin. '


|Mahmud Efendi Hazretleri (kuddise sırrıhu) ♥




Evet hanımlar! Bu konuda pek dertli efendilerimiz! Evde gayet sade, özensiz, düzensiz olan hanım neden dışarıda tam tersine çok şık, çok cici, çok bakımlı. Çevreye bu kadar bağımlı yaşarsak acaba iç huzurumuzu nasıl elde ederiz? Allahu Teala kadınlara bahşettiği her türlü güzelliği yabancı erkeklere göstersin diye mi yarattı acaba?! Bu kadar değersiz mi kadın dinimizde. Şimdi bakıyorum dışarda karşılaştığım kadın o evinde kül kedisi görünümünde olan mı? Hayır, bu olamaz! İnanmakta zorlanıyorum, anlayamıyorum. Tesettürlü bayanların bu konuya çok daha fazla ehemmiyet göstermesi gerekirken onların modayla bir çeşit yarışta olduklarını görmek gerçekten üzücü. Kınamamak lazım. Hepsi bilmemekten ileri geliyor. Yoksa kimse kendini bile bile ateşin kollarına atmaz, değil mi?

Şimdi --streç diyorlar galiba-- dar bir blue-jean pantolon giyiyorlar; üzerine başörtü takıyorlar, bu tesettür değil!.. Neden?.. Bütün her şeyi belli... Veyahut üstüne dar bir bluz giyiyor, her tarafı belli... Olmaz! Veyahut şeffaf, altı görülüyor. Olmaz!  

Peygamber Efendimiz: "Kâsiyâtün, âriyâtün" diyordu. Ahir zamandaki bazı insanları anlatırken, "Giyinmiş ama çıplak!.." Nasıl giyinmiş ama çıplak?.. Elbisenin kumaşı şeffaf, görünüyor alt tarafı da ondan... Örtecek, altını göstermeyecek, vücut hatlarını belli etmeyecek!.. Yüzü, eli, ayağı hariç her tarafını güzelce kapatması lâzım! İslâm'da örtü böyledir.

--Hocam, ben öyle örtünürsem patlarım! 

--Hiç bir şey olmaz. Ben senden daha fazla örtünüyorum. Erkekler daha fazla örtünüyor. Öyle değil mi?.. Erkekler maşaallah kadınlardan daha fazla örtünüyor. Daha az örtünme hakları varken, erkekler daha fazla örtünüyor. Bol giyersin. Bol olduğu zaman havalanır içi, hiç bir şey olmaz. Böyle güzelce örtünmesi lâzım geliyor. Tesettür böyle...  

Kadın dışarıya çıkarken öyle örtünecek ki, şişman mı zayıf mı olduğu, yaşlı mı genç mi olduğu belli olmayacak. 

İslam'da örtünmenin amacı tek cümlede budur! Diğer kimselerin ne dediği bu gerçeği gölgelemez ve değiştirmez efendim. Açın bakın bütün ulemanın, fukahanın, müfessirlerin beyanlarına. Her şeyi okuyoruz, günlük gazete ve dergilerden tutun gereksiz romanlara kadar. Peki bu dini öğrenmeye gelmedik mi dünyaya, yaşamaya gelmedik mi? İlim, ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır, demişler. 

Mevla'nın kendisine verdiği nimetleri (vücudunu) saklayacak. Evine, eşine saklayacak. Çünki onun kadınlığı sadece ve sadece mahreminedir, helali olan kocasınadır. Evinde paspal gezerken komşu toplantılarına süslü giden hanımları eşleri sokakta görse tanımaz neredeyse. Böyle olmamalı. Bütün güzellik, süs, makyaj kime? Eşine. Eşine. Ve yine eşine olacak.

Rabbim unuttuklarımızı hatırlatsın. Bizi şu melun Avrupanın, gavurların modalarına, adetlerine uymaktan kurtarsın. Özümüze döndürsün. İslamı yaşayan selamet bulur. Dünyada güzel geçim, ahirette hüsrana uğramamak isteyenler için öğüttür bu. 

"Ve bunu ancak halis akıl sahipleri tefekkür eder."  Bakara suresi, 269



Tarif için gerekenler

Keki için:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un 
1 paket kakao
1 paket sıvı krema veya AFIA marka "helal" krem şanti
Muz, damla çikolata


Yumurtaları şekerle çırpalım. Yağı, sütü, kalan kuru malzemeleri ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim. Çok geniş olmayan yuvarlak bir kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış fırına verelim.

Sıvı krema kullanacaksak damak tadına göre 3-4 yemek kaşığı pudra şekeriyle kıvamına gelene dek çırpalım. Krem şanti kullanacaksak HELAL sertifikalı olmasına özen gösterelim. Krem şantilerde bilinmeyen katkı maddeleri için lütfen gimdes.org sitesine başvurun.

Fırından çıktıktan sonra soğuttuğumuz pandispanyayı kenarlardan birer cm bırakarak içini yarısına kadar oyalım. İncelen tabana yarıdan kestiğimiz muz dilimlerini yerleştirelim. Krem şantiye damla çikolatayı koyup karıştıralım. Oyuğu şantiyle dolduralım. Arta kalan kek parçalarını rondoda çekerek veya elle ufalayarak pastanın her tarafını kaplayalım. Dolapta en az 5 saat dinlendirelim. Afiyet ola ;)

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template